måndag 2 februari 2009

Rallylydnad och så Drutt

Nja, jag förstod inte riktigt det roliga med att gå fram till en skylt och så: sitt. Och så nästa: sitt och ligg. Och nästa: sväng vänster. Det kanske blir roligare. Både jag och Drutt var följsamma och duktiga men mattematte och matte var lite småsura. Trång lokal och tröga deltagare, tyckte de. Och vilka konstiga tävlingsregler. Man kan vara helt felfri men ändå bli dåligt placerad på grund av helhetsintrycket. Man ska ge ett glatt intryck! Då får matte och mattematte verkligen skärpa till sig.

Drutt jobbade på bra trots mycket störning i form av andra hundar. Men när kurstimmen var slut, och matte skulle betala och klä på sig ytterkläderna, släpptes nya hundar in i lokalen och då blev han vansinnig. Och matte som var sur innan ...

Nu ligger matte i soffan med ett glas vin. Hon har nog lite feber och då blir hon alltid lite extra nere över allt. Drutt har första tjing på att pussa bort tårar ikväll.



På bilden: David och Drutt, juli 2007

3 kommentarer:

Maria sa...

Tack Lotta för ditt inlägg på min blogg, det värmer att höra dessa ord från dig, tårarna var nära. Du har en oerhörd empati för andra människor, detta är troligen ett led i din sorg och erfarenhet. Vad roligt att ni också har provat på Rally lydnad. Jag tycker att det verkar ganska kul, men att det är lite segt, skulle vilja att tempot framåt var lite snabbare. Ta hand om er, kram Maria mamma till Victoria och Marcus

Anonym sa...

Hej! Kul att ni provat på Rally. Det blir roligare när ni kommer in i det mer. Säg till matte och mattematte att det finns mycket roligare skyltar framöver. Jag tycker det är kul för det finns så många manövrar att virra bort min matte med. Ludde (m matte mia)

Anonym sa...

Satsa ni på "vanlig" tävlingslydnad i stället - det är MCYKET roligare, om man gör det på rätt sätt. Och jag vet en hel bunt superinspirerande (och -inspirerade) instruktörer!