fredag 6 februari 2009

Till Skogås

I dag stuvade matte in oss i bilen och eftersom hon köpte med sig en stor Caffe Latte förstod jag att vi skulle åka en stund. Jag avskyr att åka bil. Jag studsar hit och dit och piper: "Är vi framme snart?" Efter ett tag insåg jag att det nog var bäst att hålla sig lugn och stilla. Snöstorm, snömodd och massor av trafik. Jag lade mig ned och funderade.

Jag tänkte på stackars Maud. Vad med skäll hon får nu. Energiuppgörelsen är väl inte bara hennes? Om det inte var för att jag råkat se Godmorgon Sverige i morse skulle jag ta tagit henne i försvar. Hon satt där i soffan och sade att energiuppgörelsen faktiskt försvårar nystartandet av kärnkraftverk. Men de upphäver ju avvecklingen och ger klartecken för tio nya verk? Hur dumma tror hon att vi är? Nej, det hade varit mycket bättre om hon hade lagt sig ned på rygg med tassarna i vädret och sagt: "Jag ger mig, jag ger mig. Jag ville ju bara vara med. Jag ville inte bli ensam och utanför."

Kärnkraft. Min lilla husse hatade kärnkraft. Han pratade om uranbrytningen och avfallet. När han hörde att hans drömmars land Japan är ett av de kärnkraftstätaste länderna blev han så förkrossad. Han sade att det nya Japan hade svikit sin historia och alla människor som var och är offer för atombomberna i Hiroshima och Nagasaki. Energiuppgörelsen skulle ha gjort min husse så j-a förbannad. Jag hör och ser honom framför mig. Jag läste dessutom att det nu finns studier som visar att barncancer är vanligare bland barn som bor nära kärnkraftverk. Med den informationen skulle min lilla husse fullkomligt ha gått i taket.

Medan jag låg där och funderade såg jag plötsligt en skylt: SKOGÅS. Jippi, vi var på väg till Drutts uppfödare och hela hans familj, som jag nu även kallar min. Då kunde jag inte hålla mig längre utan hoppade fram och tillbaka i bilen. Väl framme blev vi glatt mottagna av Drutts mamma Malva, hans faster Kajzza och hans systrar Monya och Theia. Senare kom även Drutts bror Nelsson dit. Kajzza fick pudelfnatt när vi kom och började leka med Drutt som en liten toka. Men jag vet ju vem hon egentligen ville imponera på ... Tyvärr är jag mer intresserad av Drutts bonusfarbror Tobbe Trollkarl som dock inte var hemma för tillfället. Men visst är vi lite själsfränder Kajzza och jag.

På bilderna: Drutts lillasyster Theia brottas med sin kompis, Monya vaktar sin mattes nya skor (för små!), Drutt skrattar gott åt ett internt skämt. På nedersta bilden skymtar även Drutts och mina nya superfina halsband som Sussi gjort åt oss.


2 kommentarer:

Leone sa...

Nu vill vi ju se Drutt i sin nya frisyr!

Majsan sa...

Pappsen ber hälsa att när man är i bilen är det lika bra att sova så man har gott om krafter när turen är över.