söndag 23 maj 2010

PrinsessorDet är mycket prat om prinsessor i massmedia. En är lyckligt kär, en är olyckligt kär. Båda har hela världens uppmärksamhet.

Jag har lärt känna två underbara små prinsessor, Lina och Linn. De får aldrig bli kära. Varken lyckligt kära eller olyckligt kära.

Jag har följt prinsessan Lovas kamp. Lovas kamp är nu över. Lova får aldrig vandra fram till altaret. Inte med sin pappa, inte utan sin pappa.

Prinsessan Moa fyller år den 10 juni, samma dag som prinsessan Madeleine. Moas familjs enda önskan är att Moa ska få uppleva den dagen.

Jag tänker på alla andra prinsessor jag kommit i kontakt med de senaste åren och för vilka livet inte varit självklart eller ens en möjlighet. Jag skulle vilja nämna dem alla.

Det är dessa prinsessor som ska ha världens uppmärksamhet.

"Vad ska du ge kronprinsessparet i bröllopsgåva?" frågades i en tidning.

Ni vet vad jag tänker säga.

Till minne av charmtrollet Linn
Lovas spargris
Prinsessan Moa

Min gåva går till de riktiga prinsessorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, dotterns mentor sade ju klokt att tänk om man fick öronmärka sina skattepengar så att de gick till skola, vård och omsorg och inte till kungens socialbidrag :D. Många forskningspengar skulle det kunna bli.

Angående de riktiga sessorna. Vår lite drygt 50-årige bekant som hastigt och olustigt hamnade på intensiven gick bort häromdagen och det känns som en katastrof. Att alla barn, som David och sessorna, går bort är långt mer katastrofalt ändå och när jag tänker på det så känns det bara så oändligt sorgligt.

Kram från mig/Erika

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

vad fin du skrivit om vår Lova.
Tack.