torsdag 20 maj 2010

Kan någon ringa Aschberg?


Bredvid vår fastighet ligger en fritidsfastighet. Vi erbjöds att köpa även den men tyckte inte att vi hade råd eller tid. Sedan ångrade vi oss. Då var den såld. Men eftersom vi inte sett någon där på hela vintern började vi hoppas på att fastigheten skulle bli till salu igen. Men inte. I söndags fick jag syn på en kvinna som höll på att lasta in saker i huset.Jag sprang genast fram till henne, glad i hågen.

"Hej, jag heter Edison. Jag är din granne. Jag är världens snällaste och finaste pudel. Vad heter du?"

Stamp i backen: "Ge dig i väg!"

Jag försökte igen, på avstånd: "Jag är en snäll och vänlig liten hund."

"Gå till matte!!!"

Matte hade äntligen uppfattat situationen och kom till min undsättning.

Tanten stövlade fram till matte. Utan att presentera sig sade hon: "Jag tycker inte om hundar och jag vill inte ha dem springande här."

Jag såg hur det började bulta i mattes panna. (Nej. Hornen! Hornen är på väg fram. Lugn matte, det finns faktiskt folk som inte tycker om hundar. Eller är rädda!)

"Min tomt är inhägnad", sade matte. "Det blir inget spring hos dig. (Nej då, Drutt rymmer aldrig.) Edison blev bara så glad av att se någon här och ville hälsa. Det gör han nog inte om."

Tanten fortsatte: "Jag har svårt för alla djur. Jag har köpt det här stället för att jag är så trädgårdsintresserad. Och för att det är så lugnt och tyst här."

"Ja, det är verkligen lugnt här", sade matte. (Nu var hornen i pannan klart synliga.) "Det enda som hörs är mina hundars skällande. Men det vänjer du dig väl vid." (Matte som blir vansinnig när vi skäller.)

"Jag har bestämt att skaffa höns", fortsatte matte. "Jag tänkte ha hönsgården här. Hoppas det är ok. Men det blir inte så mycket kackel om man har en tupp, har jag hört." (Nej nu! Höns!!! Aldrig! Matte, du är ju allergisk mot ägg!)

"Förresten", sade tanten, "vet du vad bonden heter? Jag måste ringa honom. Jag såg att han har hästar och det är någon som har ridit på min väg. Det kan jag inte acceptera."

"Ja, du kan få hans telefonnummer. Jag ska själv ringa honom. Jag måste prata mark. Jag funderar på att ta hem min häst på lösdrift och vill ha henne gå här mellan fastigheterna och vägen." (Men hallå, det var ju ett tvåårsprojekt! Minst! Och var det inte i skogen Nikki skulle gå?)

Se den spännande fortsättningen.

På hemnet eller TV4.

13 kommentarer:

Helena sa...

Men usch!!! Vilken glädjedödare!!! Stackars, stackars er. Hoppas det löper bättre i fortsättningen och att hon bara hade en dålig dag (vilket jag dock betvivlar ...).

Många Kramar
Helena :o)

Anna sa...

Haha. Skönt att få sig ett hjärtligt skratt! Fast lite jobbigt för dig med en surtant som granne. Lycka till.

Nelsson sa...

Matte hälsar: HURRA, en till surtant! Matte är inte ensam!

Anonym sa...

Sura tanter ska inte köpa hus på landet, det är bara såna som skapar bråk och förnedrar sig i TV. Skäll på bara så får vi nog huset snart!


Agnes

Anonym sa...

Ha..ha.. det är ju helt underbart! Vill ni ha hjälp?! Kanske vill ni låna en ko, kalv eller en rymningsbenägen kviga...? En o annan komocka kanske gör susen. kramiz / Cat

Erika sa...

Bäste Sir, Din matte är nu kultförklarad. Mycket bra jobbat! Hon verkar vara ganska lik vår Husse som också gillar att retas med surbullar.

Jessica(Ryans mamma) sa...

haha..ja vilka surtanter det finns!
Då lär det bli en del kacklande (på hönorna) och skällande om vart annat!
Ajaj..hoppas hon får nog snart och säljer så kan du lägga in ett bud och skydda dig mot några ev nya surtanter...

Anna o hundarna sa...

Å nej, en surtant! En surtant som inte gillar hundar och hästar! Kan ni inte bjuda hem hela pelleskopgänget några stilla kvällar - då kanske hon ger upp och flyttar! (obs! jag är en surtant själv, men rena solstrålen när det gäller hundar o hästar...)

Moa sa...

Gud vilken trevlig granne... Hon funderade inte på att flytta någonstans där det är 200 meter till närmaste hus istället? Det känns som att det skulle passa henne bättre...
Kram!

Leone sa...

haha!
Jag kommer gärna ut och hälsar på... Monya är en fena på att ta sig fram... hon hoppar gärna över staketet, framför allt om det finns pipplingar där...
nä, fullt så illa är det inte, nästan
Tur Edison att du är en charmknutte - du borde kunna omvända henne - funkar det inte, ta Drutt till hjälp och skräm bort'na

Lina sa...

Haha, you go! ;D Vem orkar med surtanter som grannar!

Gunn sa...

Stina står redo! Hon kommer gärna och hjälper till med att charma surtanten. Hon älskar att hoppa upp mot dem, pussa stort och i värsta fall golva dem på direkten!

Anonym sa...

Jag kan riktigt se mötet för mitt inre öga *fniss*, och även jag sällar mig till sällskapet som kan hjälpa till att snabba på surtantens omvändelse till att bli en älskare av pudlar ;o)

Kram
Majsan