onsdag 10 juni 2009

Veni vidi viciDet är inte lätt att imponera på okunniga människor men jag tror ändå att alla på agilityträningen ikväll insåg vem som är stjärnan i familjen.

Vi backar bandet lite: Drutt har ont lite överallt i kroppen, ryggen kanske, så han får bara gå korta koppelpromenader. Vi vet inte vad han har gjort men som han studsar och far är det inte konstigt om han gör illa sig. Eftersom han inte verkar bli bättre får nog stackars dr Drutt besöka en veterinär i morgon. Han har ju haft några fästingar också så han får nog räkna med ett stick i benet, stackarn.

Så, den andres bröd… Jag får gå lös och ledig utan att jag behöver vakta på Drutt. Jag får gå långa skogspromenader där jag kan njuta av fågelkvitter och inte behöver valla in Drutt när han drar sina repor. Men det bästa av allt: Ikväll fick jag vara stand-in på agilitykursen. Inte har de talat om vilket paradis kursen är! Söta små pudelflickor och läckra terrierhannar. Jag spände upp mig i all min tjusiga manlighet och for runt banan som en gasell. Matte pustade, stånkade och ropade efter bättre sportbehå och inkontinensskydd men vad brydde jag mig om det? Nada, för vem kom, vem såg och vem segrade?

Sir Edison förstås!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Edison! Håller på dig. Har försökt få matte att förstå att agility är grejen för mig. Hon mumlar dock något om bättre lydnad. Jag förstår ingenting. Finns det en stor fin gräsplan så måste man ju bara få lite "pudelfnatt". (Matte säger: lite pudelfnatt hmhm väldigt länge varar det....).
Ludde (m matte Mia)

Tilda sa...

Klart man blir glad på en agilityplan, Edison. Jag har provat agility två gånger i mitt liv. Jag blev helt vild av lycka och gjorde ett elegant ärevarv ungefär som när jag var valp. Matten trodde inte sina ögon.

Kram från Tilda

Ps. Hälsa Drutt att han ska krya på sig. Det är supertråkigt att ha ont.

Anonym sa...

Bra jobbat Sir Edison!

Hälsa Drutten att han ska krya på sig. Hoppas att det är något som går över fort.

Kram
Majsan

Lena sa...

så fina hundar ni är, roligt verkar ni ha också:)hälsa matte.. kram

anna o hundarna sa...

Se där - inget ont som inte har nåt gott med sig! Jag såg er minsann litet på avstånd - såg mycket imponerande ut!