fredag 24 juli 2009

Kvällspromenad

Vi tar en promenad. Det är ljust ett tag till. Vi går förbi Davids skola. Den står tom men några killar är på fotbollsplanen. "Hej Edison", ropar en av dem. Vi ser inte, men det kan vara Alfred, en av Davids klasskompisar.

Vi möter Davids handbollstränare men han vänder bort blicken innan vi hinner hälsa. Lite längre bort ser vi Amanda, en annan av Davids klasskompisar, korsa gatan på en cykel.

Vi går upp i skolparken, passerar scenen där David bara fick fira två skolavslutningar, går förbi den fina lekparken som David älskade när han var liten.

Vi är framme. Vi tar bort några vissna blommor. Tänder ett nytt ljus. Tittar på kortet.

Vi går hemåt. Hjärtat skriker.

Varför fick han inte leva?
Varför i helvete fick han inte leva?7 kommentarer:

ingela sa...

KRAM.
Ingela

Anonym sa...

Kram. Tänker på er. /Erika

Anonym sa...

Ögonen tåras. Ha det bra trots allt!
Kram hälsar Anna-Carin (Nelssons matte).

Majsan sa...

Det far många tankar genom mitt huvud nu efter att jag läst ditt inlägg. Men det skulle bli allt för långrandigt och verka ganska osammanhängande om jag började skriva dem här, så jag kramar om er i mina tankar istället. Hoppas att ni känner av den.

Majsan

Anonym sa...

Ja, varför!!?? Min kvällspromenad gick över ängstuvorna, Filip snubblade och for. Missade precis en komocka. Hittade lite kantareller i ekbacken. På hemvägen smakade vi några vildhallon. Så viktigt det är att njuta och ta tillvara nuet. Vem vet hur det ser ut imorgon. Mina tankar går till David, och även till Danne. Stor kram // Cat

Markus sa...

Jag tänker samma sak. Varje gång jag tittar upp på Vårfru kyrkan så tänker jag samma sak. Livet är inte rättvisst. Om det vore det så skulle David aldrig ha dött.

Kramar Markus

Lotta sa...

Många kramar till dig Markus