söndag 31 maj 2009

Så trött på matte

I dag var matte figurant vid examensprov för terapihundar. Ni må tro att hon var engagerad när hon kom hem. Jag vet inte vad hon höll på med. Vid matbordet tappade hon saker hela tiden och bad mig hämta dem. Kunde jag väl göra. Sedan höll hon på med en massa cirkuskonster. Kunde jag väl ställa upp på. Men jag förstod inte varför jag skulle gå omkring med en tejpbit över ögat. Men ok, det kunde jag väl också göra. ”Men Edison”, sade hon. ”Du ska försöka ta bort den.” Varför det? Jag kände mig ju tuff ju.

Men sedan blev det allvar. Hon sade till mig och hussehusse att nu var det minsann slut med detta ”tappande” av mat. Va? Det är ju hussehusses och min bästa stund på dagen. Han lagar mat och jag städar upp det som hamnar på golvet. ”Ja, men Edison får inte ta maten förrän du har sagt varsågod”, sade matte till hussehusse. Vilket larv. Som straff hoppade jag upp på matbordet när ingen såg och snodde en bit kycklingfilé.

På agilityträningen i onsdags fick matte agera hund när de övade framför- och bakomombyten, eller vad det nu heter. Hon var riktigt duktig. Hon kan få fortsätta att vara hund. Världens första tvåbenta terapihund! Och jag får fortsätta att knycka mat, i lugn och ro.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt hoppa upp på bordet Du! Tejp för ögat, sån´t svammel! Vad de hittar på de där tvåbenta. Hälsar Nelsson i den ljusa sommarnatten

Anonym sa...

Min Matte har också försökt sig på det här med tejpbitar. Men jag lade mig ner helt sonika och vägrade röra på mig. Sånt trams ställer jag INTE upp på.

Puzzel Jr

Leone sa...

Men Edison - det är ju störtkul att lära sig "skämmas" Man får huuur mycket godis som helst när man gör det!!!/MALVA

Anonym sa...

Hejsan olyckskompis. Känner igen den uppstramande stilen. Förut fick jag härja fritt när lill-husse tappade mat. Nu måste jag sitta i hallen och vänta tills han har ätit upp och man får "varsågod". Och risken finns då att Vippe rivstartar och hinner få i sig lite av MIN mat från golvet innan jag är framme. Synd att din matte verkar vara nästan lika kämpig som min. Jag tyckte annars att det skulle vara intressant att utöka er flock med en bedårande labradora med fri tillgång på smågodsaker och en tjusig pudelkavaljer *blinkblink* (visst ja, ni har ju Drutt också). /Tilda

Amy den vackra sa...

Själv är jag en bedårande collietik på 1,5 år som älskar att stå i centrum, mina största rivaler kring maten är katterna. Min matte har två stycken! Den ena tycker jag är ganska rund om magen ändå så jag brukar stjäla hans mat. Det bästa är att jag är större än han så han vågar inte säga så mycket. Men matte däremot tycker att jag är orättvis som inte delar med mig!
Bra med lillhussar med som spiller på golvet för jag brukar nämligen ligga under bordet när han äter.
Man är väl inte dum heller..
Hälsningar Amy

anna o hundarna sa...

Jepp, agera hund är betydligt behagligare än att vara handler - MYCKET mindre skäll! Och inte alls lika förvirrande - undrar om det finns agilitytävlingar för ekipage som bara består av människor. Vi ska tävla i Skultuna i början av juli - ska ni med? Bara klass 1, då får man vara hur dum man vill (obs. detta gäller enbart MEJ!)

Lena sa...

ja visst är det så, livet bara rullar på men jag står still...så fina vovvar du har ..kram.Lena

Ingela sa...

Hej Krulltottar!!
Sååå kul att få klia er bakom öronen,och bli ordentligt utskälld!
Jag tycker verkligen att ni är suuuper charmiga!
KUL att få träffa dej med Lotta,gör jag gärna igen.Över en flaska vin och en god middag någon gång...man KAN dricka vin va,utan att bygga lego??**skratt** Vi får väl försöka!!

Ta med dina krullisar och gör en tur till Norberg !


Ha det gött kära bloggisar,så ses vi i morgon!
Ingela

Anonym sa...

Jag hade gärna velat kolla på när din matte lekte hund. Hon kan väl få göra det nästa gång jag följer med på promenad.

kram från tanten med saxen

anna o hundarna sa...

Jag tycker vi turas om att vara hund! Jag har litet tafsig balans, så jag kan vara hopp-hund och du agilityhund, kanske?