måndag 23 mars 2009

Pudelveckan

Vecka 12 kallades i tidningarna för pudelveckan. Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag letade på Wikipedia efter vad som egentligen menas med att göra en pudel:

"på order uppifrån göra offentlig avbön på ett påfallande ödmjukt sätt, som kontrasterar mot tidigare kaxigare uppförande (lika lydigt och ekvilibristiskt som en dresserad cirkuspudel)"

Jag kan bara konstatera att jag sällan behöver göra avbön och för det andra hatar cirkuskonster. Drutt skulle behöva gör avbön ibland men någon stolthet har han väl grabben.

Filosofen Schopenhauer – den store pessimisten – ropade ibland till sin pudel: ”Mensch!” Hunden drog sig då med svansen mellan benen ynkligt jämrande in i sitt hörn.

Så vi kanske tillsammans allihopa ska ryta ”mensch” till Falkengren och de andra bonusdirektörerna.

Schopenhauer sade många bra saker: ”Äktenskapet fördubblar plikterna och halverar rättigheterna.”

Apropå politiker sade han: ”Man säger att kunskap är makt. I helvete heller. Jag känner många som har mycken kunskap och helt saknar makt. Å andra sidan känner jag till många som har mycken makt och helt saknar kunskaper.”

Vadan detta filosofiintresse? Jo, matte ligger nerbäddad med influensa och eftersom jag klagar på att vi den senaste tiden fått alldeles för lite mental stimulans läser hon högt för Drutt och mig ur ”20 filosofer”. Nästa filosof är Kierkegaard. Ångest, skuld, existentialism… Mattematte och hussehusse, ni hämtar väl oss i morgon bitti?!

5 kommentarer:

Leone sa...

Oj oj oj, inte har ni det lätt hemma inte! Jag hoppas att mattematte och hussehusse hämtar er en stund imorgon... Jag kan lova att mina dogs har full förståelse för er situation! Denna matten börjar hitta sina ben igen - helgen har inte varit kul. Har idag nyst enkom 10 ggr ungefär - mot tidigare ca 30ggr på en kort runda ute...
Kram till er svarta vargar och krya på dig Lotta!

Rom har jag ingen... men en liten virrepinne kanske

Anonym sa...

Fniss!/Erika

Ps.Krya på dig!

Anonym sa...

"Det är synd om människan"

Appropå tonåringar, ni skulle ha sett minen på Lillmatte när hon insåg att vi med påsklov på landet verkligen menade HELA veckan.

Krya-på-sig-kramar till Matten

Majsan

ingela sa...

"""Skrattar""
Undrar om det är du eller din matte som just nu saknar mental stimulans!!!**haha**
Ni är alla så roliga,tänker då även på hussehusse och mattematte(hälsa)hoppas dom då förbarmar sej över dej idag och att din matte snart är pigg och på benen.Det känns kul att följa er(varje dag,ibland flera ggr.)
Lite kontakt med människor från mitt "förflutna"**leer**och min födelsestad.Det är måååånga år sen jag såg din matte,men känner igen henne på dom få bilder hon har varit med på.Hussehusse var här i somras och mattematte med,bjuder alltid på en mängd glada skratt.Det är alltid kul att se min egen far i sällskap med din hussehusse,han skrattar alltid så jag tror han ska pissa på sej..**skratt**
Bilderna i förra inlägget talar sitt eget tydliga språk:KÄRLEK..

Önskar er en BRA dag i solen.Kramar från Norberg!

Nelssons matte sa...

Hälsa matte att hon ska krya på sig. Kan det vara bra för hälsan med alla dessa filosofer? Nä tacka vet jag en rejäl deckare!