onsdag 25 mars 2009

Förstår ingenting!

Nelssons matte tipsade matte om att för hälsans skull läsa en deckare. Matte tog henne på orden. Hon brukar faktiskt läsa deckare, under semestrar och när hon känner sig trött. Det är uppiggande, säger hon.

Jag förstår ingenting.

Matte läser nu deckaren ”I djävulens sällskap” av Peter Robinson. En mästare i genren sägs det. På sidan fem sker det första mordet. En ung kvinna våldtas och stryps. På sidan tolv nästa. En näst intill totalförlamad kvinna får halsen avskuren. På sidan tjugo visar det sig att den förlamade kvinnan tidigare varit misstänkt för mord på fem flickor som torterats till döds. Stopp! Jag vill inte höra mer!

Jag förstår ingenting.

Om Drutt och jag – för hälsans och nöjets skull - hade legat och läst böcker om pudlar som plågades, flåddes och gick en kvalfull död till mötes lovar jag att matte omedelbart hade ringt Anders Hallgren.

Ta mig tusan om inte matte ser lite piggare ut av den rysliga litteraturen! Hon har dessutom mage att äta choklad medan hon läser om det ena mordet hemskare än det andra. På nattduksbordet väntar nästa Robinson-roman: ”Kall som graven”.

Jag förstår ingenting.

Jag går tillbaka till mina filosofer.

”Människan är det enda djur som kan rodna. Och som har anledning att göra det.”
Mark Twain


4 kommentarer:

mammanonna sa...

He, he! Deckare får det bli! ..och choklad.

Låste nå´n teori om varför vi gillar deckare. Den gick ut på att man tar en liten, men väldigt hemsk, bit av livet och fokuserar på just det. Alla kringproblem och småsaker som finns i verkligheten finns inte med. Och sen att de alltid får en lösning, bra eller dålig. Så är det ju inte heller i verkliga livet...

Klarar inte heller av något tyngre - men behöver läsa för att klara mig. Reprisläser gamla favoriter som är lättlästa och som jag vet slutar bra.

Majsan sa...

Nä deckare/kriminalare är inget för mig. Men choklad är aldrig fel, mums.

Jag är nog en allätare när det gäller skönlitteratur för övrigt. Just nu ligger Kajsa Ingmarsson vid sängen tillsammans med en massa hundböcker. Kajsa är så där, tacka vet jag Spårboken ;o)

Vippe och Tilda sa...

Vilken härligt blodtörstig matte ni har! Vår läser jättetråkiga böcker. Just nu en bok skriven av en autistisk kvinna om hennes barndom (En annorlunda barndom), Niina Svartbergs tävlingspsykologibok (fast den är matten inte så impad av, gnäller hon) och en bok om uppletande. Vi tycker att hon ska läsa någon bok om hur man lagar gott hundgodis istället. Voff!

Sussi sa...

Peter Robinsson är en av mina favvoförfattare! God smak!