söndag 25 januari 2009

Vårtecken

Det är snart vår! Det säger i alla fall Kostas som just vaknat ur sin vinterdvala, pigg, glad och HUNGRIG. Kostas är en grekisk landsköldpadda. Han bor i ett terrarium i vårt vardagsrum. Historien om hur Kostas kom till oss är ganska lång:

När lillmatte Agnes var 10 år ramlade hon ner för en trappa i skolan. Hon gjorde illa foten men kämpade sig tillbaka till klassrummet. På grund av värken kunde hon dock inte koncentrera sig på skoljobbet. När hon berättade varför för läraren svarade han: "Ja, men du skriver väl inte med foten!" I rena ilskan haltade, kröp hon hem. Familjen kunde inte se att hennes fot var skadad men sent på kvällen, när matte ledsnat på hennes tjat, åkte de ned till sjukhuset. Röntgen visade att foten var av! Ni kan tänka er hur Agnes sedan älskade att berätta för alla om sin oförstående lärare och sina elaka föräldrar som inte trodde på henne. Nåja, en tid med gips följde och eftersom Agnes inte kunde låta bli att spela fotboll på rasterna blev det ett antal omgipsningar. Lagom till jul kunde gipset tas bort för gott. Som julklapp fick Agnes hyra en häst över jullovet. På juldagen var det dags för den första ridturen. Den varade i tio minuter. Sedan ramlade Agnes av... Då åkte matte i alla fall direkt till sjukhuset och, ja, foten var av. Alltså, den andra foten...

Vad har det med Kostas att göra? Jo, Agnes fick ersättning från sin försäkring på grund sina brutna fötter och bestämde sig för att köpa ett husdjur för pengarna. Det blev Kostas! Hon tröttnade dock ganska snart på sköldpaddan och gav honom till David. När jag och Drutt kom till familjen försökte matte sälja Kostas men nej, det gick inte vår lilla husse med på: "Har man tagit ett djur till familjen säljer man det inte! Då tar man hand om det!"

Förra vintern hoppade Kostas över sin vinterdvala. Han ville nog ta tillvara på tiden med vår lilla husse. Finns det något pris som Årets bragdsköldpadda?!

I dag har Drutt och jag varit på pudelträff i Västerås. Matte glömde kameran men jag kan berätta att vi hade jätteroligt. Jösses vad vi sprang! I morgon flyttar vi till mattematte och hussehusse eftersom matte ska på kurs. Sovmornar, leverpastejsmörgås framför teven, smarrig mat, glasstrutar och kvällsfika i soffan... Torrfodret och kopplen lämnar vi hemma.

5 kommentarer:

Majsan sa...

Låter som om två krulliga herrar kommer att ha en riktigt skön semester ;-)

Vippe sa...

Vad skönt för er att åka på retreat. Undrar om dom tar emot storpudlar också...

Leone sa...

OJ OJ OJ!
Inte äta för många glassar Drutt... du ska ställas ut om 1,5 vecka!!! Fast det är bra att det inte är koppel... då blir det ju inte så många tovor i nacken ;o)

Kramar till er alla!

Uppfödaren

Anonym sa...

Det var inte bara foten som var äv. Utan även tån. Puss på nosen på mina små favorit hundar!


Agnes

Anonym sa...

Håller med att det låter som en skön semester.
Tror ni att de märker om det kommer med en till.

Ludde