torsdag 15 januari 2009

Bästa vänner


I morse när vi var ute och gick kom en kille fram och kramade om matte. Fastän han hade en luva uppdragen över huvudet, hade blivit mycket längre och fått en annorlunda röst kände jag igen Markus, min lille husses bästa kompis. Det är nästan ett år sedan Drutt och jag träffade honom. Drutt blev lite orolig av att någon tog tag i matte och började skälla. Matte platsade honom och pratade vidare med Markus. Plötsligt flög Drutt upp i famnen på Markus, grät och kissade på sig av lycka. Han var så glad över att återse Markus! Drutt är en huligan men han har mycket långa känselsprön. Tänk bara hur han från första stund alltid var helt stilla när han var tillsammans med vår lilla husse. Och det hände inte en enda gång att han bet husse med sina valptänder. Så duktig var inte jag! Drutt sov hos husse varje natt, utan att störa honom. En annan sak jag har tänkt på är att Drutt nu aldrig går in i vår lilla husses rum. Jag brukar ofta ligga där och sova men Drutt vill inte vara där. Så fastän Drutt inte letar efter vår lilla husse, så som jag fortfarande gör ibland, så tror jag att han saknar honom något alldeles otroligt.

Markus och vår lilla husse var de bästa vänner, samma humor, samma snabba kommentarer.

Smyglyssnat på Birka Paradise, augusti 2007
"Du David, nu ska jag berätta en sak för dig. När man har fått en kvinna att avslöja sina innersta hemligheter så vet man att man har lyckats!"
"Jaså. Men om den innersta hemligheten är att hon är lesbisk då?"

5 kommentarer:

Erika sa...

Vilken underbar Drutt!!!

Våran yngsta son är handikappad och väldigt dålig mellan varven. Hundarna har alltid varit extra hänsynsfulla mot honom. Visst är det helt otroligt! Kramar från oss.

Majsan sa...

Vilket underbart samtal på båten, fnissade så att det blev fuktigt i ögonen.

Anonym sa...

Ja Erika då vet du hur fantastiskt det är med hundarnas mångsinnighet. Där har vi mycket att lära!

Jag har hört att det är svårt att lämna kommentarer. Bloggen är öppen för kommentarer från alla men ibland fungerar det tydligen inte. Under "Kommentera som" kan man välja profilen namn/webbadress om man inte har konto. Där kan man bara ange namn om man vill. Fungerar inte det kan man välja profilen anonym och så ange namn och ev. webbadress i själva kommentaren. Hoppas det funkar!

Kramar
Lotta

Anna&hundarna sa...

Hej o tack för kommentaren i vår blogg.Då hittade jag ju hit också - en trevlig bekantskap, fast liksom ledsen. Kanske ses vi på klubben för litet träning nån gång?

Sussi sa...

Edison och Drutt - Ni är ju bara för underbara! Halsbanden är på G, väntar bara på lite material som kommer på posten i morgon.
Kramar från pudelsläkten i Skogås o matte Sussi