onsdag 10 februari 2010

Steg III

Japp, utbildningen är nästan klar. Om vi hade fått ihop våra praktiktimmar kunde jag ha gjort mitt examensprov om en månad. Nej, jag får väl fortsätta att hälsa på gamla tanter ett år till. Men det gör ingenting. Jag tycker att det är jätteroligt. Jag får uppmärksam-het, korv och många kramar. När vi var ute och gick för några dagar sedan såg jag en tant med rullator och blev jättelycklig. Jag gick omedelbart i tjänst! Tant med rullator = korv!

I helgen genomförde vi som sagt steg III. Det var tema barn. På lördagen var det många olika övningar men på söndagen fick jag ett eget barn att ta hand om. Det var en pojke som var åtta år. Först gjorde vi en bana med fem olika stationer. Pojken skulle få mig att sitta, ligga, komma på inkallning, apportera en leksak och snurra. Det gick som en dans. Jag hade långlina på mig så matte kunde hålla sig i bakgrunden. Det var en jättebra övning för till exempel barn med koncentrationssvårigheter, sade de. Sedan lekte vi godissök. Mums. Sedan letade jag efter pojken bakom snödrivor. Då skrattade vi så jag höll på att kissa på mig. Matte kissade på sig. Det gör gamla tanter. Det lärde jag mig på steg II.

Pojken och jag avslutade med lite klickerträning och sedan gick vi ut på en inhägnad plan så att jag kunde lära honom min favoritlek "tjuv och polis". Jag knycker något och han jagar mig. Den här gången var det mattes handske som blev stulen och nedgrävd i djupaste snön. Jag såg nog att matte stod och tittade på oss med tårar i ögonen. Jag lekte med pojken precis som jag brukade leka med min lille husse. Matte förstod hur mycket jag saknar honom i mitt liv. Lika mycket som matte gör.

Kursen avslutades med att jag andra gången i mitt liv blev attackerad av en stor svart hund. Varför vill sådana alltid äta upp mig? Jag som är så snäll ju. Lite grimaser och shittecken ska de väl tåla? Jag överlevde som tur var.

Labradororna Vinna och Ella är helt färdiga efter barnpraktiken.

Och så Mandy. Jag säger inget mer. Mandy ..... suck .... så vacker.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Edison, du äger! Så himla härligt att läsa om dina bravader. Och snygga tjejkollegor har du också.

Kramar från Erika

Nelsson sa...

Lärde du dig verkligen på steg två att din matte är en gammal tant? Undrar i så fall vad jag skulle ha lärt mig om min matte om jag gått kursen - att hon är ett fossil?/Nelsson

Majsan sa...

Härliga Edison!! Att Du blir påhoppad beror nog på ren och skär avundsjuka. Kramizz

Gunn sa...

Edison! Du är bara för härlig - och talets/skrivandets underbara gåva har du också. Jag gapskrattar ena minuten och blinkar bort tårarna i nästa! Puss på nosen till dig och en varm kram till din matte