torsdag 4 februari 2010

Grrrr

Nej nu vill jag bita någon. Jag läste nyss UNT (Uppsala Nya Tidning). Sju sjuksköterskor har sagt upp sig från barnonkologen i Uppsala i protest mot en ny arbetstidsmodell.

På barnonkologen i Uppsala vårdas barn som kämpar för livet under flera år. De slås ut totalt av cytostatika vilket kräver en enorm noggrannhet. Familjerna pendlar mellan hopp och förtvivlan. En fjärdedel av barnen dör.

Undersköterskorna och sjuksköterskorna har tidigare haft ett avtal som enligt UNT ger dem tid för återhämtning. Den tiden försvinner om de vill behålla sin lön.

Nu får personal från övriga avdelningar på barnsjukhuset täcka upp för dem som slutar.
DET BLIR INTE BRA!
DET VET VI!!!

Nej, den specialutbildade personalen på barnonkologen måste man vara rädd om. Deras arbete kan inte jämföras med arbetet på någon annan avdelning. De måste få mer tid för återhämtning för att kunna finnas för barnen och deras familjer. De gör ett helt enastående arbete.

Jag vet vad jag ska göra. Jag ska skicka Drutt på sjukhus-ledningen! Då ni!

Ur dagboken hösten 2006
David i samtal med en sjuksköterska på barnonkologen:
"Men hur kan du ha så dålig lön? Det är inte klokt. Mamma tjänar mycket mer och hon förstör människors liv! Du räddar ju liv!"

Drutt, alltid redo

4 kommentarer:

Erika sa...

Hmmm... GISSA om jag är nyfiken på vad mamman jobbar med. Att förstöra människors liv låter spännande!

mammanonna sa...

Och vi som vårdas där aktivt är INTE glada! Tanken är visst att lönerna på sjukhuset ska vara mer lika för alla - och det kan jag tycka är OK. MEN varför inte ge alla bättre lön istället i så fall - de gör ju ett fantastiskt jobb (all vårdpersonal) för en skitlön! Men hur protestera? Som förälder så när man är mittuppi det så orkar man inte och sen vill man bara lägg det bakom sig... Jag ställde grågan vad BCF gör och fick svaret att de inte kan engagera sig i en politisk fråga! Den är inte bara politisk - den är mänsklig!!!!

Lotta sa...

Ja mammanonna, jag förstår att det måste vara mycket jobbigt när det inte fungerar på sjukhuset. När allt annat är ett kaos och man måste lägga ner massor av energi bara för att få en fungerande vardag - inklusive stångandet mot försäkringskassan och andra myndigheter - krävs det att i vart fall vården fungerar som den ska. Där måste man känna sig helt trygg!

Även om det är en politisk fråga måste väl BCF kunna framhålla vikten av fungerande vårdavdelningar, utan att lägga sig i hur problemen ska lösas.

Kram Lotta

Anonym sa...

Landstinget borde vara mycket mer rädd om sina välutbildade sjuksköterskor då de gör ett fantastisk jobb. Undrar om deras högsta chefer skulle göra deras jobb (om dom nu hade den kunskapen)till deras löner och arbetsvillkor?

/Heléne