onsdag 25 november 2009

Steg II


Ja, då är vi halvvägs igenom terapihunds-utbildningen. I helgen klarade vi av steg II. Matte har dock beslutat att det inte blir någon examen för oss i april. Anled-ningen är att vi inte hinner med alla praktiktimmar. Fem timmars träning på allmän plats, åtta timmar på äldreboende och sex timmar på dagis eller liknande kan vi få ihop men till det kommer 20 timmar specialpraktik där jag ska jobba med en person mot ett bestämt mål.

I stället har matte nu beställt ett tjänstetäcke där det står "terapihund under utbildning" och så kan vi utan press vara ute och praktisera till nästa examenstillfälle.

Naturligtvis gör vi alla andra moment och de tester vi får göra utan att ha fullgjort praktiken. Vi gjorde ett förberedande test i lydnad i helgen och jag hade blivit godkänd med bravur om det hade varit det riktiga testet! 46 poäng av 50! (Jag fick lite poängavdrag för att jag tänkte ta en godisbit på marken utan lov och för att jag blev ledsen när matte gömde sig bakom ett hus.)

Vad gjorde vi i helgen då? Vill ni höra?

Jo, förutom det förberedande testet tränade vi på typiska terapi-hundsmoment, t.ex. bakom, hakan i handen, krypa, ligga på sidan, hälsa fint, cirkuskonster, störningsmoment och apportering. Sedan var det mycket teori. Det kan vara nog så jobbigt eftersom jag är självutnämnd ordningsman i klassen. Alla SKA ligga på sin plats. Annars får de en ordentlig tillsägelse av mig. Inget upp och svansa här inte!

Teorin handlade denna gång ganska mycket om att läsa hund och att lära sig se hundens signaler. Äntligen förstår jag vad jag säger!

Hur som helst, vet ni någon som vill träffa mig i 20 timmar och jobba med t.ex. hundrädsla, motoriska övningar, koncentrations-övningar eller annat jag kan hjälpa till med? Vi lägger tillsammans upp ett träningsprogram. Om det är någon som har professionell hjälp så planeras övningarna naturligtvis tillsammans med den personen. Läs mer på terapihundsföreningens hemsida om vad jag kan hjälpa till med. Vi kör igång i februari, i så fall.

Min alldeles egna e-postadress är siredison1@gmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Edison så duktig du är och så långt du har kommit. Stor kram från mig

Majsan

Anonym sa...

Otroligt spännande med din terapihundsutbildning, Edison! Och så duktig du är! Kram, Erika