torsdag 11 mars 2010

Kvinnor kan

På tal om kvinnor kan. Minns ni berättelsen "Vem var kirurgen?"

David, Agnes och K-J fick höra den. De var då sex, elva och 15 år.

"En pappa och hans son var med om en trafikolycka. Pappan dog direkt medan barnet fördes till sjukhus. När barnet rullades in på operation ropade kirurgen: 'Jag kan inte operera mitt eget barn!' Vem var kirurgen?"

"Jag vet! Det är ju självklart!" sade David.

"Säg inget. Låt Agnes och K-J tänka."

De tänkte. Bonuspappa, den omkomne var inte den riktige pappan, morfar, farbror, kusin som egentligen var .....osv.

Till slut fick David nog: "Åh vad ni är dumma! Det var ju mamman förstås."

Ja, självklart.

Varför var det självklart för David och inte för K-J och Agnes? Var han med sina sex år på jorden mindre förstörd av könsrollstänkande. Hur som helst, tänk att vi inte kommit längre.

Dags för matte att skotta snö själv.

6 kommentarer:

Nelsson sa...

Snöskottning är ett typiskt kvinnogöra, det tycker min matte iaf. Främst p g a att hon tycker att det blir tusen gånger bättre när hon gör det själv än när husse sätter spaden i snön.
Och David, han var klok han.

Anonym sa...

Eller hur!

Jag har förresten totalt förkastat en av mina fördomar efter att ha börjat besöka gymmet. Förut trodde jag att kvinnor är (dvs. uppfostrats till att bli) mer fåfänga än män. Icke så. Herrarna på gymmet är helt groteskt fåfänga (tusen gånger värre en damerna). Jösses vad de speglar sig, rättar till frillan och känner på sina muskler och hade de vågat så hade de säkert pussat sina biceps också :D.Kram/Erika

Anonym sa...

Bloggade i dag ang tjejjigt vs. grabbigt och sedan surfade jag in här och ser att det är samma tema. Hmmm intressant det där. Men inte känns det som om det blivit bättre sedan 70-talet då Rödstrumporna var aktiva och gjorde sitt bästa för att visa på genusproblematiken.

Ha det så gott
Majsan

Helena sa...

David verkar ha varit en riktigt härlig och klok liten kille. Jag är ledsen över att jag aldrig fick träffa honom! Tack för senast, det var mycket trevligt! Ha det gott i snömassorna =).

Kram

Anonym sa...

Jag skottar inte snö, eldar inte i pannan, hugger inte ved, mekar inte med bilen, byter inte däck, tömmer inte råttfällor ... Inga problem. kram Cat

Lotta sa...

Det är ok Cat. Du är bra på det du gör, stryker din mans kalsonger och så...puss