lördag 12 september 2009

Pappatema

Det verkar vara pappatema i bloggvärlden just nu. Jag har inte så mycket att skriva om min pappa, den svenska och internationella m.m. champinjonen Archie (Minarets Wot Dreams R Made Of). Jag var bara åtta veckor sist jag träffade honom. Mattarna och Drutt träffade honom på en utställning för ett tag sedan och kunde konstatera att jag ärvt min fars fina gång och svanshållning. I övrigt hade äpplet fallit långt från päronträdet, sade de. Jag förstår inte vad de menade.

Men tillbaka till pappatemat. Jag bloggar väl om mattes pappa, min hussehusse, i stället. Om honom finns det mycket att skriva ... Vad ska jag ta? Jo, tapeterna!

När matte köpte vår lägenhet var hon nyseparerad. Hon skulle minsann klara sig själv nu! Först skulle lägenheten målas och tapetseras. Vilken lycka att hitta tapeter med svagt insprängda kvinnomärken! De var svindyra men vad sjutton.

Jojo, klara sig själv betydde att hussehusse skulle tapetsera. En eftermiddag ringde han till matte på jobbet:

"Nu är jag klar. Men jag upptäckte att det var några märken i tapetmönstret. Inte visste jag hur de skulle vara, vad som var upp och vad som var ner. Jag satte tapeterna så att det såg rätt ut."

"Hjälp", tänkte matte och körde hem. "Femtio procent. Femtio procent. Femtio procents chans att tapeterna sitter rätt."


"Såg rätt ut".
Matte kunde bara konstatera att kvinnorörelsen har mycket kvar att göra.

9 kommentarer:

Jessica(Ryans mamma) sa...

Ja det där med tapeter är inte lätt, jag skulle hjälpa min syrra en gång för många år sen, vissa våder blev upp och ner, inte så bra mönster passade och på svår åtkomliga ställen så satte vi klistret på väggen och truckte dit tapeten! ja tapet blev där sen om resultatet pratar vi tyst om hihi..
Trevlig helg till er!

Honungspojkens mamma sa...

Ha, ha, hoppsan!

Ja, det är nog lite upp och ner med jämställdheten här i världen.

Kram

Anonym sa...

Edison, jag tror att de menade att du är mycket trevligare, charmigare och intelligentare än champinjonen och att det alltså enbart är skönheten som du har ärvt av honom./Erika

Sussi sa...

Fniss

Kram på er!

anna o hundarna sa...

Nåja, en bekant fick hjälp av fadern att tapetsera - stiliserade flygande måsar. Upp och ner. väggarna fulla med stj*rtar, såg det ut som... Men huvudsaken är ju att man inte har tråkigt.

Ingela sa...

Hahaah!! Han är ROLIG!!!!!!! Pratat om honom här i kväll! Har ju Enköpings främmande....
Kram till er!!

Majsan sa...

Pappor är bra att ha när man ska tapetsera även om det sk*ter sig emellanåt. Jag saknar min, för nu måste jag tapetsera själv och mina f-a-n låter inte lika trevliga som hans ;o)

kram på er

Anonym sa...

INGA KOMMENTARER


HUSSE-HUSSE

Anonym sa...

Edison, jag håller med tidigare skribenter om att du är betydligt snyggare, trevligare, charmigare men kanske är lite mer busigare

kram från tanten med saxen