onsdag 16 september 2009

Efterlysning


Har någon sett vår matte? En medelålders tant med minst fyra gråa hårstrån och en näsa som för tankarna till svininfluensan. "Har matte inbyggd simring?" frågade Drutt igår. "I så fall var det hon som var med mig på min simträning."

Det är någon tant som vissa kvällar faktiskt hämtar oss hos mattematte och hussehusse men hon stupar i säng så snabbt när vi kommer hem att jag inte hinner se om det är matte.

Nåja, jag klagar egentligen inte. Vi har det bra hos hussehusse och mattematte. De kan inte vägen till brukshundsklubben och har en välfylld frysbox.

K-J sade att han förstod oss precis. När han var fyra år utspelade sig följande konversation i det johanssonska hemmet.

"Pappa, du vet hon?"
"Vem hon?"
"Jo hon, hon som kommer hit och äter ibland."
"Vem menar du? Menar du mamma?"
"Ja, just det. Mamma. Så heter hon. Vet du, henne tycker jag om."

3 kommentarer:

anna o hundarna sa...

INTE bra, hörni, säg åt matten att varva ner, chilla litet, ta sovmorgon, skolka. Och allt sånt. Ta en sväng i skogen en hel vardag, liksom.

Anonym sa...

Vilket bra tips att skolka. jag brukar skolka på fredags-förmiddagarna, och ibland så skulle jag nog vilja skolka hela fredagen. Kanske jag ska vara olydig i morgon och inte komma till jobbet vid lunch :oD

Kram
Majsan

Erika sa...

Jag tycker mig minnas en muckarkam och tror att matten kanske har börjat på nytt jobb. Inte konstigt i så fall om hon är trött. Tack och lov verkar det inte gå någon nöd på pudelherrarna. Tilda skulle nog ge sin högra tass för en sejour hos deras mattematte och hussehusse :).