torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!


Gott nytt år!

onsdag 23 december 2009

God jul


God jul alla mina kära vänner


lördag 19 december 2009

En pudel med ett uppdrag

Just det. Här ser ni mig i mina jobbarkläder och med min lattjolajban-väska. I dag besökte jag våning tre på äldreboendet Malin i Enköping. Det är så himla roligt att vara terapihund! Men aldrig att jag trodde att det skulle vara så jobbigt att umgås med gulliga människor. Jag är alltid helt slut efteråt.

Men matte har misslyckats med mig. Hon har lärt mig att hälsa med vänster tass! Det fick jag på minsann på pälsen för i dag av en av de boende. Hon tyckte att jag var väldigt ouppfostrad. Bara att träna om..

Nu ska jag i alla fall ta jullov och vila upp mig lite. I morgon flyttar vi ut till skogen. Jag måste även rehabilitera mig från min arbetsskada. De har så hala golv på Malin så när jag skulle vinka åkte benen isär och jag slog hakan i golvet. Men ni vet, a pudel's gotta do what a pudel's gotta do.

Jag vet inte när vi får igång internet i skogen så det kanske tar ett tag innan vi hörs igen. Till dess får ni alla ha det så bra. Puss och kram

onsdag 16 december 2009

Bara vara barn


20 minuter av "Jag ska bli stjärna" räckte. Såg ni det på TV igår?

Visst finns det barn som är hängivna sina intressen och ger allt för att lyckas. De står timme och efter timme och slår bollar mot en garageport. De försöker ständigt överträffa sin egna rekord i bolljonglering.

Naturligtvis ska barn uppmuntras och stöttas i sin framåtanda. Naturligtvis måste man ibland även pusha barnen framåt.

Men.

Här var det föräldrar som pratade om "vi" och "oss" när det gällde barnens träningar och matcher. Här var det en vuxen - en kändis, som inte ens kände barnet - som styrde in en 11-åring på USA-karriär och Disney Channel. I vems intresse ska barnen lyckas?

Att låta barnen vara barn, att lära dem att sänka kraven på sig själva och att ta vara på dagen, är inte det viktigast?

En nog så svår uppgift.


Dagens boktips: Älskade syster av Joyce Carol Oates och Änglarösten av Arnaldur Indridason


Bild: http://www.fotoakuten.se/

söndag 13 december 2009

Klart för inflyttning!

Agnes och Markus har målat klart.

Hussehusse har med hjälp av Roffe och Markus byggt staket. Hussehusse är jätteduktig på att snickra staket. Vi hörde honom muttra mellan hammarslagen att han var "ta - pang - mig - pang - fan - pang - värd - pang - nobelpriset - pang -för - pang - det - pang - här - pang - staketet - pang - pang!". Vi håller med!

Tack alla så jättemycket för hjälpen.

Den grymmaste uppgiften har legat på matte. Davids saker är nu nedpackade. Det räcker med ett ord: Ångest.



Nästa helg går i alla fall flyttlasset. Det är så himla jobbigt nu att behöva rymma varje gång vi ska åka därifrån. Jag älskar att leka ute på tomten! Lite tråkigt bara att Darwin, nej Drutt, inte har undersökt alla grässtrån färdigt än.

torsdag 10 december 2009

Friskhetstecken

Medan jag väntar på att matte ska komma på benen igen - nej, inte svininfluensa -visar jag den här filmen. Ni har säkert sett den förut men den är så söt. Det skulle kunna vara mattematte ...


fredag 4 december 2009

E-type, tarmvred, thailändska lyktor och hundar utan hem

Genom en annan blogg fick jag tips om att HundarUtanHem, i samarbete med The Palace, säljer thailändska lyktor som man kan skicka upp i himlen istället för fyrverkeri på nyårsafton. Det är en jättebra idé! Då slipper alla druttar bli så rädda!

En frontfigur för The Palace är Martin Eriksson. Eller E-type som han kallas när han för oväsen.

En natt sommaren 2004 befann sig matte på sjukhuset i Uppsala med K-J som hade tarmvred. Tarmvred gör fruktansvärt ont, kan K-J intyga. Samtidigt som K-J slogs mot smärta, skulle dricka kontrast och röntgas i parti och minut pågick en gatufest i Uppsala. Musiken dånade mellan byggnaderna. Klockan tolv på natten, när K-J hade det som allra värst, klev E-type upp på scenen. Ljudvolymen skruvades upp till den dubbla. Fönsterrutorna skallrade och väggarna bågnade av basgången. Då föll E-type i popularitet kan jag berätta. Ja, matte funderade faktiskt ett tag på att anlita en prickskytt av något slag.

Men tillbaka till Martin Eriksson och hans kamp för hundar utan hem. Läs gärna mer på HundarUtanHems och The Palace hemsidor och passa på att beställa några lyktor.

Vi har köpt tio lyktor. Men vi tänder dem redan på julafton. Då ska de få lysa upp himlen i Enköping. Vi vet varifrån vi ska sända upp dem.

Hur gick det för K-J då? Jo, han slapp operation. Den gången. En vecka senare hade han tarmvred igen. Då var E-type i Sundsvall. Det var nog en himla tur för E-type.